novetats

Ves enrere Igualtat està present en el festival Bigsound amb un Punt Violeta per a garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes

Igualtat està present en el festival Bigsound amb un Punt Violeta per a garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes

Igualtat està present en el festival Bigsound amb un Punt Violeta per a garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes

  • Està prevista la instal·lació d'aquests espais també en els festivals FIB, Zevra, Low Festival, Arenal Sound, Medusa SunBeach i Opera
  • Aquests punts ofereixen atenció i assessorament de personal professional dels centres Dona 24 Hores

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estarà present en el festival Bigsound que comença hui dijous, 29 de juny, fins al dissabte 1 de juliol, amb la instal·lació d’un Punt Violeta que estarà atés per personal professional dels centres Dona 24 Hores.

Així mateix, està prevista la instal·lació d’aquests espais també en sis festivals més, que se celebraran durant els mesos d’estiu a la Comunitat Valenciana: FIB, Zevra, Low Festival, Arenal Sound, Medusa Sunbeach i el festival de música electrònica Opera, amb l’objectiu de garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes i l’accés a l’oci segur per a totes les persones.

En concret, aquesta setmana el Punt Violeta serà present a l’entrada del recinte del festival Bigsound que té lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències entre hui dijous, 29 de juny, i el dissabte 1 de juliol, en horari de 17.00 h a 01.00 h.

Així mateix, el mes de juliol s’instal·larà també durant la celebració del FIB, del 13 al 16 de juliol a Benicàssim, on romandrà obert de 04.00 h a 12.00 h; el festival Zevra, que tindrà lloc del 21 al 23 de juliol a Cullera, amb horari de 19.00 h a 03.00 h, i el Low Festival de Benidorm (28-30 de juliol), en horari de 20.30 h a 04.30 h.

El mes d’agost, els Punt Violeta estaran presents durant la celebració de l’Arenal Sound (de l’1 al 6 d’agost a Borriana), entre les 04.00 h i les 12.00 h a l’entrada del recinte, i el Medusa Sunbeach de Cullera (del 9 al 13 d’agost) en horari de 19.00 h a 03.00 h.

Finalment, està prevista també la instal·lació d’un Punt Violeta durant la celebració del festival de música electrònica Opera, que se celebrarà als jardins de Vivers de València el 30 de setembre, on romandrà obert al públic entre les 16.30 i les 00.30 hores.

Cal assenyalar que la Conselleria també va comptar amb un Punt Violeta durant la celebració del festival Spring, que va tindre lloc a Alacant els dies 27 i 28 de maig.

Festes lliures d’agressions masclistes

La directora general de l’Institut de les Dones, Maria Such, ha recalcat que els Punt Violeta són espais de “visibilització i conscienciació” a la ciutadania de les situacions de la violència que s’exerceix contra les dones, en concret durant la celebració de festes i també en els festivals de música, en els quals es concentra, de manera multitudinària, la gent jove.

En aquest sentit, els Punt Violeta bàsicament “informen, prevenen i atenen possibles agressions sexuals i, a més, difonen valors com els drets de la dona”.

María Such ha destacat la importància de situar i compartir els Punt Violeta en espais d’oci perquè les dones “puguen gaudir-los en llibertat i total seguretat”, comptant per a això amb uns espais “segurs i de referència” que compten amb l’assessorament i el suport dels centres Dona 24h de la Generalitat, que ajuden els professionals que estiguen a peu de carrer sobre tots aquells dubtes o qüestions que puguen tindre.

agenda