novetats

Ves enrere CAMPANYA INSTITUCIONAL 25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

25 DE NOVEMBRE DE 2015

Actuacions programades entorn de la campanya del 25N emmarcada davall el lema
"No em toques el whatsapp"

 

  • S'ha oferit a tots els centres educatius públics o concertats que impartixen Ensenyança Secundària Obligatòria, la realització en les seues aules de tallers preventius en violència de gènere amb la finalitat de sensibilitzar l'alumnat de 2n de l'ESO sobre les causes i conseqüències de la violència de gènere, identificar  situacions de violència de gènere en totes les seues manifestacions, reconéixer indicadors de risc i dotar l'alumnat d'habilitats per a evitar-los, motivant un canvi d'actituds que promoguen relacions igualitàries entre les i els jóvens. Es preveu la realització de més de 600 tallers entre  el 9 de novembre i 31 de gener de 2016.
  • Es preveu impartir 35 xarrades coeducatives dirigides a mares i pares d'alumnat de centres educatius d'Educació Secundària de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu d'analitzar amb les famílies els estils educatius que generen: bé desigualtats entre xics i xiques, o bé relacions sanes i igualitàries. Promoure estils educatius competents en l'àmbit emocional: consciència, identitat, regulació emocional... i millorar les competències socials a través del rol educatiu de pares i mares, com són l'assertivitat, empatia, comunicació, i Resolució de conflictes. Es realitzaran des del 9 de novembre fins al 28 de febrer de 2016.
  • Amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants "Comerç Històric de València" es van a instal·lar els dies 20 i 25 de novembre tres carpes en llocs estratègics del centre de València (Dia 20/11: carrers Colom i Lauria i plaça de l'Ajuntament. Dia 25/11: carrers Músics Peydró, Colom i Ribera) en les que es distribuirà material elaborat en relació amb el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona (cartells, motxilles, bosses i fundes adhesives per al mòbil).
  • Elaboració i distribució de vinils entre els comerços de la Comunitat Valenciana que es vullguen adherir a la campanya 25N, fent-los visibles en l'aparador dels seus establiments (Ruta de Comerç Compromés).

  • Es va a desenrotllar una APP amb l'objecte de previndre i sensibilitzar la població juvenil sobre la violència contra les dones, a través d'una ferramenta informàtica on els propis jóvens poden verificar situacions o actituds de violència a través del telèfon mòbil.
  • Es va a elaborar una Guia Didàctica dirigida les famílies que servisca de ferramenta per a reflexionar i analitzar en l'àmbit familiar, el fenomen de la violència de gènere, reconeixent mites i estereotips que puguen fomentar conductes de control i submissió prevenint situacions de violència de gènere que poden patir les seues filles o puguen arribar a exercir els seus fills.
  • Participació en jornades, col·loquis, xarrades, taules redones... que se sol·liciten des d'altres administracions, associacions i entitats (àmbit sanitari, policia, premsa local,...). 
  • Exposició Fotogràfica, en el Museu del Carme, de les imatges presentades a la IV Edició del Concurs  convocat per l'IVAJ, NO DÓNA IGUAL, des del 25 de novembre al 8 de desembre..

Més informació en la web sinmaltrato

 

agenda